Belangrijke Informatie BMX wedstrijden 2020

Goedemiddag verenigingen/renners,

jullie afgelopen dinsdag 21 april van het kabinet hebben meegekregen zijn alle evenementen in Nederland tot 1 september afgelast. Dit geldt ook voor wielerevenementen. Meer informatie hierover vind je op onze website.

Via deze mail willen we jullie informeren wat dit betekend voor het BMX seizoen 2020.

 

Wedstrijden 2020

De commissie BMX heeft samen met de organisatoren besloten dat de volgende Nederlandse wedstrijden geen doorgang zullen vinden:

Alle topcompetitie wedstrijden van seizoen 2020
3 nationscup Erp
Nederlands Kampioenschap à wordt later in het jaar ingehaald
Nederlands Kampioenschap voor clubs à Wordt later in het jaar ingehaald
 

De reden van deze keuzes zijn:

De veiligheid van de renners – we vinden het belangrijk dat alle leeftijdsgroepen op de BMX baan hebben kunnen trainen voordat we starten met het wedstrijd seizoen
We het niet verstandig vinden om het seizoen te starten met een grote internationale wedstrijd en starten eerst met een afdelingswedstrijd
We het belangrijk vinden dat iedereen de mogelijkheid krijgt om BMX wedstrijden te rijden en daarom de keuze hebben gemaakt om vooral afdelingswedstrijden te rijden einde van het jaar.
De eerste opzet van de UEC/UCI kalender overlapt de huidige Topcompetitie wedstrijden.
 

Om een nieuwe kalender te maken vanaf september met afdelingswedstrijden, NK en NKC moeten wij op dit moment wachten tot de UCI/UEC kalender bekend is. Aan de hand van deze informatie gaan we kijken hoe wij onze kalender in Nederland kunnen gaan invullen.

De internationale wedstrijden die op dit moment zijn uitgesteld UEC Ronde Verona, Papendal, Zolder, Sarrians, Rade.
UEC EK BMX Dessel.
UCI Supercross Papendal, Manchester, Rock Hill.
UCI WK BMX Houston
 

Kwalificatie WK/EK

Doordat de kwalificatie wedstrijden in 2020 voor het EK/WK BMX 2020 zijn geannuleerd is er geen kwalificatie mogelijkheid meer voor het EK en WK.

We willen renners die vorig jaar, door aantoonbare omstandigheden, niet voldoende punten heben behaald en door het wegvallen van deze wedstrijden buiten de WK of EK kwalificatie dreigen te vallen, vragen een mail te sturen naar bmx@knwu.nl met een onderbouwing waarom je wel naar het EK of WK zou moeten. Na sluiting van de inschrijving in mijnKNWU van de WK/EK zullen we kijken of je in aanmerking komt voor een plek op de startlijst.

Let op Het is pas mogelijk om een mail te sturen met onderbouwing, wanneer de inschrijving voor deze wedstrijden open zijn.  Eerdere mails worden niet in behandeling genomen.

Op dit moment weten we niet wanneer deze wedstrijden gaan plaatsvinden en is inschrijven nog niet mogelijk. Uiterlijk één maand voor het evenement zal de inschrijving in mijnKNWU worden geopend.

Kwalificatie NK

Op dit moment zijn we aan het kijken in welke vorm en wanneer we het NK willen laten plaatsvinden.Meer informatie hierover komt eind mei. Als je aan het NK wil meedoen dien je in bezit te zijn van een wedstrijdlicentie, deze moet aangevraagd zijn voor 1 juni 2020.

Meer informatie seizoen 2020

Eind mei volgt een nieuwe update met daarin een nieuwe kalender en kwalificatie eisen NK.

Wedstrijdaanvraag 2021

Alle verenigingen hebben een oproep gehad voor de wedstrijdaanvraag 2021. Het is nog mogelijk om deze tot 18 mei. Houd hierbij rekening dat we niet zoveel wedstrijden zullen toekennen als andere jaren. Dit heeft te maken dat de wedstrijd die dit jaar geen doorgang hebben gevonden, de kans krijgen om volgend jaar hun wedstrijd te organiseren.

We gaan er vanuit jullie zo geïnformeerd te hebben en zullen eind mei met een nieuwe update komen.

Blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Namens de commissie BMX

Mariska Bosschert
Team wedstrijdsport

Laatst bijgewerkt: 29-08-2020
Email
RSS nieuws
Facebook
 
Webdesign © Bsoft 2016
Vandaag hits.
Totaal hits.